Vals Lent

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Odata cu aparitia valsului vienez in USA, despre care se spunea ca este un dans pretentios si greu de urmarit, a devenit necesara o abordare mai lenta a ritmului sau. Astfel compozitorii secolului XIX au inceput sa scrie muzica de vals cu un ritm mai accesibil iar in anul 1870 a aparut o forma mai lenta a rapidului “Vals vienez” denumita Boston, cu un tempo lejer de 90 batai pe minut.

La originea Valsului Lent a fost Boston-ul, dans care a disparut odata cu sfarsitul primului razboi mondial. Boston-ul (importat din SUA) a fost dansat pentru prima data intr-un club select din Anglia, in 1874.

Dansul Boston nu seamana deloc cu Valsul Lent de astazi. Pozitia partenerilor era diferita: partenerii dansau unul langa celalalt.Intre 1910 si 1914 foarte multa lume mergea in centrul Londrei in “Boston Club” din hotelul Savoy pentru a dansa Vals Boston predecesorul Valsului Lent de astazi.

Valsul Lent prinde contur dupa Primul Razboi Mondial, cand se decide ca miscarea sa fie: pas, pas, langa. La campionatul din 1922, Victor Sylvester a castigat dansand o combinatie care era formata doar din figurile “Natural Turn”, “Change of direction” si “Reverse turn”, mai putin decat invata astazi un incepator.

Dansul a fost imbunatatit incepand cu anul 1926, cand miscarea de baza s-a schimbat in: pas, lateral, langa. Apoi au aparut multe alte figuri, care au ajuns sa fie standardizate de Imperial Society of Teachers of Dancing (ISTD). Cele mai multe se folosesc si astazi in dansul sportiv.

Valsul Lent este caracterizat prin inaltari si coborari ample si elegante. Indoirea genunchilor si intinderea acestora trebuie armonizate cu inaltarile si coborarile repetate.Masura muzicala este de 3/4, tempoul fiind de 27-30 batai/minut.

Este considerat regele de necontestat al dansurilor de societate.Contributii importante in dezvoltarea Valsului Lent au avut Victor Sylvester, Miss Josephine Bradly, Maxwell Steward si Pat Sykes, primii campioni englezi.

Invata sa dansezi Vals Lent cu Dans Pentru Nunta! Va stam la dispozitie la numarul de telefon 0723.686.413 sau completand formularul din sectiunea CONTACT a site-ului Dans Pentru Nunta!

Pentru demo apasa "Play"!

Joomla Extensions