Quick-Step

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este tot un dans de origine engleza fiind varianta rapida a foxtrot-ului. Unul din dnasurile care a avut o mare influenta in dezvoltarea sa a fost Charleston-ul. Quick step-ul a devenit foarte popular deoarece a oferit tinerilor din clasa de mijloc a societatii un ritm plin de veselie si dinamism specific varstei lor.

Foxtrot-ul este parintele Quickstep-ului. In anii 1920, Foxtrot-ul era cantat prea rapid, iar pasii mari ai acestuia nu puteau fi dansati la acea viteza. Multi erau nemultumiti, asa ca Foxtrot-ul s-a despartit in doua dansuri diferite: Slow Foxtrot (32 bmp) si Quickstep (50 bmp).

Quickstep-ul este cel mai energic dans standard, cu ritmul cel mai alert. Partenerii au o postura larga, lejera, eleganta. Stilul aparte al acestui dans este dat de elanul fulgerator si de pasii iuti. Interpretarea si tehnica piciorului dau impresia unui zbor usor si sprintar.

Acest dans este un amestec de alergare in viteza mare, combinat cu step-hop-uri si kick-uri. Partenerii fac aceste miscari sincronizat, unul langa altul. Partea de sus a corpului sta nemiscata, in eleganta pozitie clasica a dansurilor Standard, in timp ce picioarele sunt foarte active.

Figurile acestui dans necesita exercitiu si sincronizare. Dansatorii depun un efort intens in acest dans. Studiile arata ca energia generata intr-un minut de quickstep este comparabila cu o alergare de 1.500 m. Masura muzicala este de 4/4, tempoul fiind de 50 batai/minut.

Invata sa dansezi Quick-Step cu Dans Pentru Nunta! Va stam la dispozitie la numarul de telefon 0723.686.413 sau completand formularul din sectiunea CONTACT a site-ului Dans Pentru Nunta!

Pentru demo apasa "Play"!

Joomla Extensions