Bachata

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

        Bachata a aparut in jurul anilor 1960 si face parte dintr-o importanta subcategorie de muzica de chitara (romantica) a Republicii Dominicane. Acest gen de muzica a trecut prin cateva faze pana cand José Manuel Calderón a inregistrat ceea ce este cunoscut ca primele melodii de bachata “Borracho de amor” si “Que será de mi (Condena)”) in 1961.

        Mult inainte de Calderón, bachata se auzea in locurile rau famate din Republica Dominicana fiind considerata vulgara si cu o muzicalitate rustica. Muzica de chitara ca bolero si son au fost stalpii de la tara ai acestui gen de muzica. La acel moment muzica nu era cunoscuta ca bachata ci mai mult ca “bolero campesino”. Cuvantul bachata in mod normal enunta o petrecere intima/neoficiala unde numai muzica de chitara era ascultata.

        A trecut mult timp pana cand bachata a fost acceptata si dansata si acest lucru s-a petrecut in 1990 cu lansarea albumului Bachata Rosa inregistrat de Juan Luis Guerra un cunoscut si respectat cantaret de merenghe.

        Ritmul de Bachata este de 4/4 cu miscari de bazin accentuate si coregrafii ce denota romantism.

        Invata sa dansezi Bachata cu Dans Pentru Nunta! Va stam la dispozitie la numarul de telefon 0723.686.413 sau completand formularul din sectiunea CONTACT a site-ului Dans Pentru Nunta!

Pentru demo apasa "Play"!

Joomla Extensions