Tango

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Tango-ul se trage din Milonga, un dans frecvent la inceputul secolului XX in randul inaltei societati braziliene si de la care s-a pastrat miscarea sacadata, specifica, din cap si din umeri.

Ulterior, dansul a fost denumit “tango” si, pentru ca se dansa pe o muzica incarcata de erotism, a fost considerat de la bun inceput imoral.

Episcopii francezi il blamau, atragand atentia asupra naturii sale tentante si senzuale ce contravenea sfintelor invataturi bisericesti. In 1907 dupa cateva schimbari de stil si in urma unui concurs de dans din Riviera Franceza unde dansatorii au fost foarte apreciati, Tango-ul a fost acceptat atat la Paris cat si la Londra la petreceri - ceaiuri sau cine dansante, („Tango teas” „Tango Soupier”), care aveau ca invitati dansatori profesionisti.

Originalitatea acestui dans consta in miscarile rapide si sacadate, alternand cu pauze dramatice, cat si in trairile pline de senzualitate si pasiune pe care le transmite.

Tango, un sentiment care se poate dansa

Tangoul este un mijloc prin care se exprima dorinta, pasiune, gelozie, tristete, indoiala si tradare. Vei observa schimbari in relatiile cu cei din jurul tau, doar daca incepi sa dansezi tango.

Tango- muzica unui trio de instrumente format dintr-un bandoneon, un pian şi o chitară.

Un recunoscut promotor al Tangoului a fost muzicianul Roberto Firpo care a creat orchestra tipică de Tango, formată dintr-un pian, un bas, un bandoneon şi o vioară.

O altă stea a începutului de secol 20 a fost cântăreţul şi compozitorul de Tango, Carlos Gardel (1890-1935) . (compozitorul celebrului tango “Por una cabeza” din Parfum de femeie), a cărui celebritate în Argentina este comparabilă cu cea a lui Elvis Presley în SUA. (celebrul tango “Por una cabeza” din Parfum de femeie).

Invata sa dansezi Tango cu Dans Pentru Nunta! Va stam la dispozitie la numarul de telefon 0723.686.413 sau completand formularul din sectiunea CONTACT a site-ului Dans Pentru Nunta!

Pentru demo apasa "Play"!

Joomla Extensions