Jive

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Provine din binecunoscutul Rock'n Roll, dans specific american, care s-a raspandit in Europa in timpul celui de-al doilea razboi mondial sub forma de Jitteburg. Acest dans este un amestec de Rock , Boogie - Woogie, American Swing si Jitteburg, de unde reiese caracterul expresiv si rapid al Jive-ului El poate fi dansat atat pe ringul de dans la o competitie de dans sportiv, cat si in discoteca sau in cluburi. Cel mai evident element distinctiv al acestui dans este viteza. Jive-ul , adus din America , s-a dezvoltat initial dintr-un dans numit « Jitteburg », prin eliminarea elementelor acrobatice si perfectionarea tehnicii. Prima descriere a acestui dans a fost realizata de catre profesorul londonez de dans Victor Silvester, descriere publicata in Europa in anul 1944.

Originile cuvantului ‘jive' nu se cunosc exact. Se poate referi la “jive talk”, adica la o vorbire galagioasa si colorata, nepotrivita, inselatoare, sau exagerata. Acest cuvant reflecta caracterul dansului: saltaret si galagios. Primele influente ale jiveului vin de la sclavii africani din America. Acesti sclavi dansau cateva dansuri traditionale care aveau atat pasi simpli cat si tripli.

De asemenea, muzica lor avea un ritm continu de bass, si cateva elemente ale ritmului actual de jive.

Invata sa dansezi Jive cu Dans Pentru Nunta! Va stam la dispozitie la numarul de telefon 0723.686.413 sau completand formularul din sectiunea CONTACT a site-ului Dans Pentru Nunta!

Pentru demo apasa "Play"!

Joomla Extensions