Rumba

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Denumirea de Rumba este un termen generic ce acopera o mare varietate de nume (i.e., Son, Danzon, Guagira, Guaracha, Naningo) a unei muzici sau dans din vestul Indiei. Semnificatia exacta variaza de la o insula la alta. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, „Son-ul” era un dans popular al clasei medii din Cuba, fiind o varianta rafinata mai lenta a Rumbei. Si mai lent este „Danzon-ul”,dansul bogatasilor din Cuba in care se fac pasi foarte mici, femeia producand o foarte usoara basculare a soldurilor prin indoirea si intinderea alternativa a genunchilor.

Exista doua surse ale Rumbei, una spaniola si alta africana.

Este un dans de proveninta afro-cubaneza. Senzuala, subtila si pasionanta, rumba este numita "perla dansurilor latino-americane", fiind un dans al iubirii si suferintei, dansul indragostitilor. Se caracterizeaza prin miscari ample ale bazinului si unduiri elegante ale bratelor, avand o melodicitate lirica, fiind un dans melancolic si romantic in acelasi timp, subtil si sofisticat. Partenera este scoasa in evidenta in cadrul acestui dans, ea trebuind prin miscarile sale unduioase, cu tenta erotica sa captiveze atentia partenesului sau, si nu numai al lui.

Ritm de 4/4 cu tempo de 25-27masuri/minut, ritmul diferitelor instrumente muzicale poate accentua diferite batai/unitate acustica, dar întotdeauna exista un ritm pulsatoriu de 1,2,3,4.

Invata sa dansezi Rumba cu Dans Pentru Nunta! Va stam la dispozitie la numarul de telefon 0723.686.413 sau completand formularul din sectiunea CONTACT a site-ului Dans Pentru Nunta!

Pentru demo apasa "Play"!

Tags:
Joomla Extensions